P R O G R A M
Joi, 14 aprilie 2022
900 - 930 | Primirea participanţilor |
930-1000
|
Deschidere oficială / Cuvântări de salut
|
Prezentari orale |
|
1000–1020 | Schimbări climatice și impactul proiectat asupra indicatorilor agro-climatici ȋn România Autori: Mihaela Caian, Cătălin Lazăr, Zenaida Chițu, Vlad Amihăesei, Antoanela Dumitru |
1020–1040 | Responsabilitatea față de climă și mediu și politica agricolă comună post 2020 Autori: Gabriel Popescu, Simona Bara |
1040–1100 | Utilizarea speciilor sălbatice de floarea soarelui (Helianthus spp.) ȋn ameliorarea florii soarelui, pentru viitor Autor: Yalcin Kaya |
1100–1120 | Efectul schimbărilor climatice actuale, asupra fondului genetic viticol, ȋn podgoria Drăgășani Autori: Sergiu Gorjan, Sergiu-Ştefan Gorjan, Bogdan Ion Truşcă, Raluca Iuliana Popescu |
1120–1140 | Valorea agroeconomică a unor specii de Lathyrus și Vicia în Republica Moldova Autori: Victor Țitei, Serghei Cozari, Alexandru Teleuță |
1140–1200 | Influența condițiilor climatice, asupra diferitelor genotipuri de floarea soarelui, privind calitatea uleiului si conținutul în proteine Autori: Maria Joița Păcureanu , Luxița Rȋșnoveanu, Laurențiu Ciornei |
1200-1220 | Efectele încălzirii globale asupra schimbărilor climatice. Tendințe privind evoluția temperaturii în România Autori: Laurențiu Ciornei, Paula Munteanu, Victor Petcu, Petruța-Simona Simion |
1220-1330 | Pauză de cafea |
1330-1350 | Culturi de acoperire formate din triticale și mazăre de toamnă, ȋn cultură pură sau amestecuri - beneficii pentru sol și suprimarea buruienilor Autori: Victor Petcu, Laurențiu Ciornei, Simona-Petruța Simion, Marga Grădilă, Simona Lavinia Burtan, Elena Partal |
1350–1410 | Sistemele agroalimentare în contextul schimbărilor climatice Autor: Mariana Sandu |
1410-1430 | Influența plantei de cultură de floarea-soarelui asupra fitodiversității spontane în zona de est a României Autori: Luxița Rȋsnoveanu, Maria Joița-Păcureanu, Daniela Oprea, Emil Georgescu, Florin Gabriel Anton, Pavel Daniel Rotaru |
1430-1500 | Discuții Generale |
Postere |
|
1. | Impactul schimbărilor climatice, asupra agriculturii Autor: Ancuța Marin |
2. | Studii privind schimbările climatice ȋn Câmpia Brăilei și metode de adaptare pentru creșterrea biodiversității agricolezonale Autori: Trifan Daniela, Ghiorghe Alin Ionel, Lungu Emanuela,Toader George |
3. | Impactul mediului asupra sustenabilității sistemelor alimentare. Studiu privind agricultura din regiunea sud – vest Oltenia Autori: Amalia-Gianina Străteanu, Simona Nicoleta Stan,Lavinia Udrea |
4. | Biodiversitatea și adaptabilitatea unor plante agricole utilizate ca elemente tehnologice în practicarea sistemului de lucru dry-farming, în zona de sud-est a României Autori: Luxița Rȋsnoveanu , Luxița Rîșnoveanu, Alin Ghiorghe, Daniela Oprea, Marian Brăilă |
5. | Mobilizarea resurselor vegetale de biomasă energetică în Republica Moldova Autor: Victor Țitei |
6. | Ecologie și ecologist, disputa ȋn contextul ȋncălzirii globale Autori: Marcel Paraschivescu, Marcel Theodor Paraschivescu |
7. | Impactul practicilor conservative de ȋntreţinere a solului ȋn plantaţiile viticole asupra diversitǎţii microbiene a solului şi a biodiversitǎţii entomofaunei utile şi dǎunǎtoare Autori: Adrian Șerdinescu, Ion Marian, Lidia Fȋciu, Elena Brȋnduşe |
8. | Influența încălzirii climatice globale asupra creșterii concentrației alcoolice a vinurilor seci, între ȋnconveniențe tehnologice, soluții științifice și decizii tehnice. Autor: Constantin Croitoru |